Колко живота на Йоркшир териер. Правила за грижи
Anonim

Йоркширският териер или Йорк е сравнително нова порода, отгледана в края на 19-ти век. През това време основните правила за грижа и поддръжка на кучето. И колко живее йоркширският териер? Средната стойност се счита за продължителност от 13-16 години, но тя напълно зависи от това колко добре и добро е животното. Следователно грижата за него трябва да се третира като отговорна. В допълнение, добрата поддръжка също е гаранция за отсъствието на болести, които също влияят на живота на всяко куче.

Съдържание на йоркширски териер: как да се грижим за косата и лапите

Йоркците имат копринена вълна, която на практика не се губи. Освен това тя расте по същия начин като косата на човека. Смята се, че тази порода изобщо не предизвиква алергии, но все пак има такива случаи. На допир, вълната е мека, течна и гладка като коприна. За да го запази по този начин, кучето се нуждае от редовни, сложни процедури. Те включват храна, измиване, рязане, гребене. Трябва да използвате специални четки с ефект на масаж за подобряване на кръвния поток и растежа на вълната. Процедурата на разресване трябва да бъде редовна, всеки ден или всеки ден. Ако е трудно да се направи, тогава е по-добре да се използват специални спрейове. Всички тези процедури засягат колко живее Йоркширският териер. Освен това, в областта на ануса, по вътрешните повърхности на бедрата и по корема, е необходимо да се отреже излишната вълна, за да се предотвратят заплитания и заплитания. Такива манипулации се правят с кучета, които не са изложени. Необходимо е да се режат и космите по върховете на лапите между ноктите, така че да не усложняват движението на животното.

Много хора се чудят колко често трябва да се къпят йорките. Препоръчва се това да се прави средно 3 пъти месечно със специални шампоани, които трябва да се измият с вода от 35 градуса. Докато плувате, уверете се, че водата не попада в очите, носа и ушите. По-добре е да ги покриете с памучни тампони преди това. Подстригването на нокът също е постоянна част от поддръжката на Йорк. Това се прави с помощта на когтерези или специални ножици.

Как да запазим йоркширски териер

Куче живее в апартамент или в частна къща - все още трябва да го научиш на мястото и в тоалетната. Това се прави веднага след като се установи в дома ви. Първо, преди ваксинирането, тоалетната се подрежда на закрито под формата на памперси или вестници, които трябва да се сменят след всяко столче. Въпреки това, изхвърлете само най-горния слой, за да може йоркът да намери мястото на тоалетната всеки път с миризма. Докато кучето е в карантина, уверете се, че пода, обувките на открито са винаги чисти и измити, така че животното да не улови никаква инфекция. Учете домашния си любимец незабавно на мястото си, след като сте го измислили и го изхвърлили предварително. Можете да си купите специална кошница или кучешка къща. Във всеки случай, краищата на дома на кучето не трябва да бъдат високи, така че животното, излизайки от него, да не се нарани и да не навреди нищо.

Как да ходим и колко?

Йоркширският териер живее дълго време, ако се ходи редовно. Много хора погрешно смятат, че малкото куче изобщо не се нуждае от разходки. Свежият въздух и джогингът са също толкова необходими за нея като овчарка и всяко друго куче. Йорк трябва да върви на каишка, вървейки до собственика. Ходенето на кучето е необходимо 2-3 пъти на ден и при всякакви метеорологични условия. Но когато няма такава възможност, кучето трябва да елиминира необходимостта от място, запазено за него. Разбира се, това не е всичко за грижите и поддръжката на Йорк. Има и правила за хранене, чифтосване, приемане на витамини, посещение на ветеринарен лекар. Ако правите всичко навреме, вслушвайки се в съветите на професионалисти, тогава вашият домашен любимец ще живее толкова дълго, колкото Йоркширският териер живее с добро съдържание, т.е. 13-16 години.