Обезопасяване на деца за безопасността на нашите деца
Anonim

Всеки родител мисли за безопасността на децата в колите. Дори и при спазване на правилата за движение, никой не е имунизиран от подобни проблеми на пътя, като слаби светлини, дупки, безотговорни шофьори. Важно е да осъзнаем, че можем да минимизираме неприятностите.

Алтернатива на

детската система за обезопасяване може да е в пода. Има неговите фенове и тези, които не го харесват. Нека видим какво е тази система. Това е набор от гъвкави елементи или ремъци с катарами, детайли за закрепване, регулиращи устройства. Между другото, в някои случаи има добавка под формата на ясли или подвижен стол, седалка и / или специален екран (удароустойчив). С други думи, системата за обезопасяване на деца е предназначена да предпазва по време на внезапно спиране или при сблъсък, за да се намали рискът от нараняване на детето, като се ограничи мобилността на тялото му.

Предимствата на такова устройство

1. Заслужава да се отбележи атрактивната цена на устройството: тя е по-евтина от детска седалка.

2. Друг плюс е преносимостта. Бебето държи

Уредът е в състояние да се побере дори в чанта, тежи и малко. Това е особено вярно, когато се използва такси, често е неизвестно дали има стол за транспортиране на дете.

3. От гледна точка на психологията, деца от две години не обичат да седят на високо столче за кола, поддържайки задната част на предните седалки с краката си, те искат да седят като възрастни! И "преместването" дори временно, детето се гордее. Тя дисциплинира децата, които играят голяма роля при пътуване.

Ако имате дете, и в колата няма специален стол за транспортирането му, тогава си струва да си купите детска седалка. За съжаление, често е възможно да се наблюдава как пътуват бебетата в колите, седнали на ръцете на възрастни. Това е много опасно. Трябва да се помни: при внезапно спиране, когато скоростта е 50 км / ч, теглото на децата расте 30 пъти.

Например, ако

бебето тежи 10 кг, тогава, когато удари, неговата маса ще бъде около 300 кг, в такъв момент е невъзможно да се предпази от нараняване на седалката, предното стъкло. Дори възрастен е в състояние да смаже бебето с теглото си. Всичко това е тъжно, и редовни колани не са подходящи за безопасност, те са предназначени за пътници от 1, 5 м височина. Ако прикрепите детето към тях, диагоналната част на коланите влиза в областта на главата или шията и това може да доведе до големи наранявания при спиране. Необходимо е да се адаптират редовните колани към параметрите на вашето дете.

Технически спецификации

Система за обезопасяване на деца "FEST" - заслужаваща внимание вътрешното развитие. Това е надеждна, компактна система, която е много лесна за използване. По своите характеристики, той изпреварва много ограничителни устройства, дори някои седалки за автомобили. Това устройство е предназначено за превоз на малки пътници, чието тегло е най-малко 9, максимум 36 кг. За деца, чието тегло е до 18 кг, то трябва да се използва в комплект със специална каишка.

Много хора обичат детските седалки в колата, но има и такива, които вярват, че е по-безопасно да се закупи специално дете в колата. Изберете. Важно е да не забравяме, че ние сме отговорни за децата си и предварително да предприемем всички мерки за безопасност!